+306972447495 Γραμβούσα, Χανιά stellaanousaki12@gmail.com
hero image
 
 
   
     
 

Διακοπές στο νομό Χανίων


Εάν επιθυμείτε να περάσετε τις διακοπές σας στο νομό Χανίων, σας παραθέτουμε ενδεικτικές επιλογές για να γνωρίστε την ομορφιά του τόπου και να ανακαλύψετε νέες εμπειρίες.
Η πόλη των Χανίων αποτελεί από μόνη της μια μοναδική εμπειρία με πολυάριθμα μνημεία και αξιοθέατα, ομορφα σοκάκια, ταβερνάκια και μαγαζιά.

Κατά τη βόλτα στα Χανιά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Δημοτική Αγορά, το Δημοτικό Κήπο, το Ενετικό λιμάνι το φρούριο Φιρκά με το Ναυτικό Μουσείο, το Σαντριβάνι, το Γιαλί Τζαμί, τα Ενετικά νεώρια και το Μεγάλο Αρσενάλι και φυσικά τον Φάρο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κρύβει η παλιά τουρκική συνοικία Σπλάντζια, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821», καθώς και η Μητρόπολη των Χανίων και η Μονή Αγίου Φραγκίσκου των Φραγκισκανών, που στεγάζει σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων

 
     
 
 
 
     
 
     
  Γραμβούσα


Η κοινότητα Γραμβούσας, στα δυτικά της Κισσάμου, περιλαμβάνει όλη τη βραχώδη χερσόνησο Κωρύκου (γνωστή επίσης και ως χερσόνησος της Γραμβούσας), όπου δεσπόζει το όρος Γερόσκινος (762μ.), και τα δύο ερημονήσια της Ήμερης Γραμβούσας και της Άγριας Γραμβούσας.

Το χωριό Γραμβούσα βρίσκεται σε απόσταση 8χλμ. νοτιοδυτικά της Κισσάμου, ακολουθώντας το δρόμο για τον Πλάτανο. Με 131 κατοίκους είναι η πρωτεύουσα της κοινότητας, στην οποία ανήκουν και άλλοι οικισμοί. 

 
 
     
 
     
 
 
 
 
     
 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ


Ανακαλύψτε μοναδικά τοπία και απολαύστε καταγάλανα νερά σε κοσμοπολίτικες και εναλλακτικές παραλίες του νομού Χανίων.

Η απόσταση σε μερικές περιπτώσεις είναι αρκετή, αλλά ο προορισμός θα σας αποζημιώσει!

 
     
 
 
   
     
 

Φαράγγι Σαμαριάς


Περιπατητές από όλο τον κόσμο φτάνουν στα Χανιά για να διασχίσουν το Φαράγγι της Σαμαριάς, που συνήθως ξεκινά από το οροπέδιο του Ομαλού στα Λευκά Όρη, στην περιοχή Ξυλόσκαλο (1.200 μ. υψόμετρο) και καταλήγει στο παραθαλάσσιο χωριό Αγία Ρουμέλη στα νότια του νομού Χανίων. 

Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας, με μήκος 18 χιλιόμετρα και η κατάβασή του διαρκεί από 4 έως 7 ώρες  ανάλογα με την εμπειρία και τις αντοχές των πεζοπόρων.

 
     
 
 
 
     
 
     
 

Χώρα Σφακίων


Τα Σφακιά είναι ιστορική περιοχή της νοτιοδυτικής Κρήτης, με ξεχωριστό χαρακτήρα και ένδοξο πολιτιστικό παρελθόν. Η Χώρα Σφακίων, ένα φιλόξενο και ατόφια παραδοσιακό χωριό, αποτελεί την πρωτεύουσα και την έδρα της επαρχίας και του δήμου Σφακίων και είναι χτισμένη γύρω από ένα παράκτιο λιμάνι. 

Ολόκληρα τα Σφακιά είναι γνωστά για τη φυσική ομορφιά τους, τις πανέμορφες παραλίες και την απίστευτη θέα στα Λευκά Όρη της Κρήτης.